És sorprenent saber que un aliment que ha enriquit els nostres plats pot acabar sent residu tremendament contaminant si no el recollim i reciclem bé. En aquest apartat no us volem aclaparar amb moltes dades, simplement hi ha dues DADES que són molt molt importants.
Primer hem de saber que comença afectant les canonades dels nostres habitatges i a les dels nostres pobles i ciutats, per a acabar en el millor dels casos en els EDARs, que són com a grans fàbriques on s'intenta depurar totes les aigües residuals.
NO hi ha molts estudis fiables del que representa aquest cost, en la nostra opinió Sí que existeix un estudi seriós, és del Consorci d'Aigües Bilbao Bizkaia, i quantifiquen aquest cost en 1,6€ habitant /ANY, ara calculin vostès aquest cost sol en l'estat espanyol, doncs bé, li sortirà uns 90 Milions de € cada Any, això és molts diners que es va pels desguassos de les nostres cases, diners que es podria transformar en llocs de treball per a recollir aquest oli i després valorar-lo.
Aquest mateix estudi diu textualment:
Eliminar i tractar 1 litre d'oli usat que llances pel vàter costa 1,6€ habitant / Any.